Kökssoffa, packning och bloggar

Publicerad 2012-10-31 20:17:21 i Allmänt,

Det är ingen hemlighet att jag kikar runt på en oändlig massa inredning och trädgårdsbloggar med inriktning shabby chic och lantligt.
 
På det senaste har jag hittat en massa fina bloggar, bla. nordingården, som där jag hittade denna inspirerande bild som gav både mig och N just det, Inspiration.
 
Det visade sig att något som jag i hemlighet funderat över, även var något som N gärna ville ha - en kökssoffa.
Den ska stå med ryggen mot, inte fönstret som på denna fantastiska bild, utan väggen till vänter om fönstret, iallafall till en början.
 
Det har ännu inte riktigt sjunkit in att vi ska flytta, för varken mig eller N, men ibland får vi känna att det är på riktigt, som idag.
Vi har under de sanste dagarna packat allt som vi kan undvara i några veckor. det blev många lådor samt en hel del möbler och hela förrådet är så gott som tömt. Detta har vi nu fyllt hästtransporten med.
 
Det är halva vårt hem, hälften är klart att köra till nästa hus och nu är det "bara" hälften kvar...Ofattbart...
 
 

En lykta till vårt hus

Publicerad 2012-10-25 22:06:00 i Allmänt,

blev idag inköpt på Fowerteams fantastiska Julmarknad.

Ja, vi blev godkända. Vi fick ett definitivt JA! från ordförande och sekreterare i brf, som förövrigt var väldigt välkomnande och trevliga.

Nu väntar vi på att godkännandepappret ska färdas från västerås och tillbaka till mäklaren så att vi kan bestämma ett flyttdatum, å sen ska ju nån komma å¨ta över våran lägenhet också.

Mycket ska falla på plats men nu är det hela iallafall i rullning.

Och idag, för att runda av det hela, har vi köpt vår första sak som verkligen är Till huset, en lykta.

Drömmar om gjutjärn, gräddvitt och rosa fluff

Publicerad 2012-10-15 23:17:03 i Allmänt,

Visst fantiseras det till tusen här hemma, men ibland blir vi lite skraja och säger "nä, vi ska inte ta ut vinsten i förväg".
 
Men jag drömmer om vita trävitrinskåp, svarta gjutjärns ljustrakar på golvet i hörnorna och rosa kuddar med rosor på soffan. Kanske en vacker kökssoffa eller ett grovt ekbord med sirliga detaljer. En mintgrön tallrikshylla med både tallrikar, små speglar och torkade rosor på...
 
Det är svårt att vänta, det är olidligt. Man vet inte om man ska packa eller låta det vara, planera eller låtsas som ingenting? Vi packar lite, och sen gör vi ingenting, inspireras och planerar, sen påminner vi oss om att det faktiskt finns en liten mini procents chans att vi inte får huset....
 
Det är hemskt, det är tortyr.
Niclas och sängen kallar för även imorgon är en dag då vi ska vela och undra medan vi jobbar och praktiserar...
 
Godnatt

On the very tippety top of the wishlist

Publicerad 2012-10-13 14:32:55 i Allmänt,

Så långt upp på toppen att det inte ens kändes lönt att skriva ut det.
 
Ett eget hus.
Ett eget radhus.
En egen bostadsrätt.
En egen trädgård.
Ett separat sovrum.
Ett eget garage.
Ett eget hem.
 
Handpänningen är lagd, kontraktet är påskrivet och det som återstår innan flytten är bara ett godkännande från bostadsrättsföreningen.
 
Det är helt fantastiskt spännande och underbart och ofattbart att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen.
Det känns nästan inte verkligt.
 
Vi har redan gjort en inredningsplanering med hjälp av olika inredningsprogram och the sims 3 och nu sitter jag och liter inspiration till inredningsdetaljer.
 
Stilen kommer utan tvekan att andas shabby chic och romantik på mitt sätt för ingenting går upp mot handgjorda eller egen-renoverade möbler med en liten touch av "oss".
 
Åh vad jag hoppas att vi blir av med den nuvarande lägenheten snabbt så att vi kan flytta in i månadsskiftet november-december. Då har vi bott här i exakt 1 år.
 
Jag har väldigt svårt att hantera besvikelse så jag låter det fortsätta vara "om vi flyttar" istället för när för det är ju inte 100% även om det är 98%...
 
Här kommer några fantastiskt vackra inspirationsbilder, många hämtade från "vår sekelskiftesdröm" och resten från google.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela